Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 2.000 lei
informatii generale
Politica de livrare si de retur
 • In cazul furnizorilor interni:
  Livrarea produselor se va face prin curier sau acestea se pot ridica de catre dumneavoastra din showroom, in aproximativ 24-48 ore de la confirmarea comenzii.
 • In cazul furnizorilor externi:
  Livrarea produselor se va face prin curier sau se pot ridica de catre dumneavoastra din showroom, in aproximativ 24-48 ore dupa ce comanda dumneavoastra se va confirma. Confirmarea se face dupa ce articolele selectate au intrat in posesia noastra.

De asemenea, dumneavoastra veti fi tinut la curent in legatura cu stadiul in care se afla comanda.
La Baby Matters, livrarea este gratuita la orice comanda peste valoarea minima de 2000 lei. Pentru comenzile sub aceasta valoare, se va percepe o taxa de transport de 25 lei.

*Showroom-ul nostru este situat in municipiul Bucuresti, Soseaua Orhideelor, nr. 14, parter, Sector 6

Politica de retur:

CADRUL LEGAL, DREPTUL DE RETRAGERE ȘI EXCEPTĂRILE PREVĂZUTE DE LEGE
Conform Oug nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, consumatorul are dreptul* sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare (ca vrea sa returneze partial sau total), fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

APLICABILITATEA DREPTULUI DE RETUR
Dreptul de retur se aplica numai produselor comandate si platite prin intermediul site-ului www.babymatters.ro. Reglementarile OUG 34.2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului nu se adresaza persoanelor juridice si persoanelor ce achizitioneaza produse direct din showroom-ul Baby Matters.
In cazul produselor achizitionate din showroom-ul Baby Matters, consumatorului i se oferă dreptul de retur, doar în cazul produselor sigilate, in termen de 48 de ore, exceptie produsele achizitionate din showroom cu reducere.

PROCEDURA DE RETUR
Consumatorul are dreptul ca, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor comandate si platite prin intermediul site-ului, sa notifice in scris prin trimiterea unei solicitari pe email la adresa office@babymatters.ro, asupra deciziei sale de a renunta la produsele comandate, in urma careia veti fi contactati de unul dintre agentii nostri ce va vor furniza toate informatiile necesare pentru demersul returnarii produselor achizitionate. Baby Matters va inapoia contravaloarea produselor returnate (prin trasfer bancar) in cel mult 14 zile de la data solicitarii de retur, dar nu inainte de data receptionarii bunurilor.
Atunci cand la receptionarea returului se constata faptul ca produsul prezinta urme de folosinta ce pot cauza diminuarea valorii, cererea de retur va fi refuzata.
Returnarea produselor se va face obligatoriu impreuna cu ambalajul original, ce cuprinde: cutia, etichetele, foliile, cartea de instructiuni si accesoriile cu care a fost livrat.

In cazul unui retur total, Baby Matters va returna contravaloarea produselor comandate. Atentie, costul de transport pentru returul produselor catre Baby Matters va fi suportat de clientul care a solicitat returul. Returul produselor se face prin orice firma de curierat preferata de client, respectand detaliile mentionate in email-ul primit dupa trimiterea cererii de retur.

In cazul unui retur partial, daca clientul returneaza partial si pastreaza unul sau mai multe produse, Baby Matters va returna numai contravaloarea produselor pe care clientul doreste sa le returneze. Atentie, si in cazul acesta taxa de transport pentru returnarea produselor este suportata de client. Returul produselor se face prin orice firma de curierat preferata de client, respectand detaliile mentionate in email-ul primit dupa trimiterea cererii de retur.

DIMINUAREA VALORII BUNURILOR RETURNATE CONFORM OUG NR 34/2014 ART. 14, ALIN. 3
Consumatorului i se ofera dreptul de retur, in cazul achizitiilor cu livrare la domiciliu, tocmai pentru ca nu are posibilitatea de a vedea produsele inainte de achizitionarea acestora, din același motiv i se permite sa testeze si sa verifice produsele pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare al acestora.
Pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare al acestora, consumatorul trebuie sa le manipuleze si sa le inspecteze la fel cum i s-ar permite intr-un magazin fizic. In cazul produselor electronice, acestea pot fi probate prin pornirea si oprirea acestora si nu prin folosirea in scopul pentru care au fost produse.
Consumatorul este responsabil de modul de manipulare al produsului ce poate duce la diminuarea valorii produsului in urma determinarii naturii, calitatii si functionarii produsului.

Actiunile care duc la diminuarea valorii produsului returnat sunt urmatoarele:

 • folosirea aparatelor electronice in orice alt mod decat testarea prin pornirea si oprirea aparatului;
 • ruperea sigiliilor si a etichetelor produsului;
 • ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale ale produsului;
 • zgarierea, murdarirea, patarea, impregnarea cu substante externe;
 • desigilarea accesoriilor consumabile ale produsului.