Centru Acreditat de Siguranta in Trafic a Micilor Pasageri
informatii generale
POLITICA DE LIVRARE

Comanda cu ridicare din SHOWROOM-UL BABY MATTERS

Produsele se pot ridica din showroom-ul Baby Matters in urma unei comenzi plasate pe site, telefonic sau pe adresa de e-mail info@babymatters.ro. In momentul in care produsele dvs ajung in showroom sunteti contactat de un reprezentant al magazinului. Din acel moment aveti termen 3 zile pentru ridicarea comenzii.

Comanda online cu livrare la domiciliu

Comanda online este livrata prin firma de curierat DPD/ echipa Baby Matters in termen de 1 -4 zile lucratoare de la confirmarea telefonica. In cazul in care un produs se aduce la comanda(nu se afla in stocul intern) termenul de livrare este comunicat de catre reprezentatul Baby Matters care va contacteaza.

POLITICA DE RETUR

**Capitolul 1: Introducere**

**1.1 Bine ati venit la Baby Matters**

La Baby Matters, ne straduim sa oferim produse de cea mai inalta calitate si servicii excelente clientilor nostri. In cazul in care sunteti nefericit cu achizitia dumneavoastra sau intampinati probleme cu un produs, aceasta este politica noastra de retur pentru a va ajuta sa gestionati situatia intr-un mod eficient si corect.

**1.2 Scopul Politicii de Retur**

Scopul acestei politici este de a va oferi informatii detaliate cu privire la modul in care puteti solicita un retur sau o inlocuire a produselor achizitionate de la noi. Aceasta politica descrie termenii, conditiile si procedurile pentru efectuarea unui retur sau a unei inlocuiri, astfel incat sa aveti o experienta de cumparaturi fara stres.

**1.3 Actualizari ale Politicii**

Ne rezervam dreptul de a actualiza sau modifica aceasta politica de retur. Orice modificari vor fi postate pe site-ul nostru si vor intra in vigoare de la data publicarii. Va incurajam sa verificati periodic aceasta politica pentru a va asigura ca sunteti la curent cu cele mai recente informatii.

**Capitolul 2: Procesul de Returnare**

**2.1 Solicitarea unui Retur sau a unei Inlocuiri**

**"Daca sunteti nemultumit de produsul achizitionat sau acesta prezinta defecte, urmati acesti pasi pentru a solicita un retur sau o inlocuire. Va rugam sa retineti ca acesti pasi pot fi urmati doar in cazul in care va incadrati in termenul de 14 zile calendaristice de la momentul primirii produsului."**

Aveti la dispozitie **14 zile** de la momentul in care ne-ati informat cu privire la intentia de a returna produsele pentru a le trimite inapoi.

*Conform prevederilor legale in vigoare, dorim sa aducem la cunostinta clientilor nostri ca dreptul de retur nu este acordat persoanelor juridice. Legislatia curenta reglementeaza drepturile de returnare a produselor si serviciilor in principal pentru consumatorii persoane fizice.

Persoanele juridice, ca entitati comerciale sau organizatii, sunt supuse unor reguli distincte in ceea ce priveste returnarea produselor sau anularea contractelor.

In conformitate cu prevederile legale aplicabile, persoanele juridice nu beneficiaza de dreptul general de retur acordat consumatorilor.*

 1. **Contactati Echipa Noastra de Asistenta**: Pentru a initia un retur sau o inlocuire, puteti accesa formularul nostru de retur online https://www.babymatters.ro/formular-retur va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa retur@babymatters.ro in cazul in care intampinati dificultati.

  Formular de retur

  Un membru al echipei noastre de asistenta va va ghida prin proces si va va furniza informatiile necesare pentru returnare sau inlocuire.

  Dupa ce solicitati un retur, veti primi un raspuns prin email. Pentru a evita intarzieri, va rugam sa verificati regulat si folderul SPAM al emailului. Asigurati-va ca raspundeti la mesaje in timp util pentru un proces de retur eficient.

 2. **Pregatiti Produsul pentru Returnare**: Ambalati produsul in mod corespunzator, folosind ambalajul original sau un ambalaj adecvat pentru a evita deteriorarea acestuia in timpul transportului. Asigurati-va ca produsul si toate accesoriile aferente sunt incluse.

**2.2 Examinarea si Procesarea Returnarii**

Dupa ce primim produsul returnat, acesta va fi supus unei examinari pentru a verifica starea si eligibilitatea pentru returnare sau inlocuire.

Procedura de examinare cuprinde o serie standard de verificari aplicate produselor, in vederea evaluarii starii lor actuale. Mentionam ca acest proces este supravegheat video pentru a asigura obiectivitate si precizie.

**2.3 Returnarea sau Inlocuirea Produsului**

Daca produsul este considerat eligibil pentru returnare sau inlocuire, vom proceda in consecinta:

 • Daca solicitati o returnare, va vom rambursa suma platita pentru produs.
 • Daca solicitati o inlocuire, vom trimite un produs nou in cel mai scurt timp posibil. Daca produsul solicitat nu este disponibil, va vom oferi o alternativa sau va vom rambursa suma corespunzatoare.

**2.4 Costurile de Returnare**

Costurile de returnare vor fi suportate de catre client, cu exceptia cazurilor in care produsul este defect sau eroarea este atributia noastra. In aceste cazuri, vom acoperi costurile de returnare.

**2.5 Politica de Retur pentru Produsele Achiziționate din Showroom**

Termenul standard pentru returnarea produselor achizitionate din showroom este de **48 de ore** de la data achizitionarii pentru produsele sigilate.

Termenul de 48 de ore pentru returnare este valabil de la data achizitionarii din showroom.

Conform politicii noastre actuale, produsele expuse si achizitionate din showroom nu pot fi returnate. Aceasta inseamna ca, odata ce ati achizitionat un produs, acesta nu poate fi returnat sau schimbat cu exceptia cazurilor in care acesta prezinta defecte de fabricatie sau probleme care cad sub garantie.

Va rugam sa retineti ca, inainte de a efectua achizitia, aveti obligatia de a examina cu atentie aspectul si starea produsului pentru a va asigura ca acesta corespunde asteptarilor dumneavoastra. Daca observati orice defect sau imperfectiune estetica, va rugam sa informati personalul nostru inainte de a finaliza achizitia. Orice problema estetica sau defect observat de catre client dupa achizitie nu va putea fi luat in considerare pentru returnare sau schimbare. Prin urmare, va rugam sa acordati atentie detaliilor produsului si sa adresati orice intrebari sau ingrijorari inainte de a finaliza tranzactia. De mentionat ca aceste produse beneficiaza de cei 2 ani de garantie pentru defectele tehnice, nu si cele estetice.

**Capitolul 3: Exceptii de la mentiunile anterioare**

**3.1 Actiuni ce pot duce la diminuarea valorii produsului**

In concordanta cu politica noastra de retur, va rugam sa luati in considerare ca anumite actiuni pot duce la diminuarea valorii produsului returnat.

In cazul urmatoarelor situatii ne rezervam dreptul de a alege ce produse acceptam in consecinta uneia dintre urmatoarele actiuni ce au dus la deteriorarea produsului.

 1. **Utilizarea Aparatelor Electronice in Moduri Nepotrivite**: Aparatele electronice, cum ar fi robotul de bucatarie sau incazitorul instant pentru lapte, nu pot fi returnate daca sunt folosite in asociere cu alimente, din motive de igiena. Testarea prin pornirea si oprirea aparatului este permisa.
 2. **Zgarierea, Murdarirea, Patarea sau Impregnarea cu Substante Externe**: Orice deteriorare sau contaminare a produsului care afecteaza starea sa originala poate duce la diminuarea valorii acestuia.
 3. **Deteriorarea sau Ruperea Ambalajelor Originale**: In cazul in care produsul returnat prezinta lipsa ambalajelor sau a etichetelor originale, va informam ca poate fi perceputa o taxa suplimentara pentru aducerea produsului la starea initiala. Aceasta taxa este mentionata pentru a acoperi costurile necesare pentru refacerea ambalajului sau a etichetelor si pentru a asigura ca produsul poate fi revandut in conditiile initiale.

Aceste conditii sunt mentionate in scopul protejarii integritatii produselor noastre si pentru a asigura o experienta corecta si satisfacatoare pentru toti clientii nostri. Va rugam sa luati in considerare aceste aspecte inainte de a efectua un retur, iar echipa noastra de asistenta va fi bucuroasa sa va ajute cu orice intrebari sau solicitari suplimentare legate de politica noastra de retur.

Este important sa va familiarizati cu politica specifica a companiei noastre pentru a intelege mai bine cum se aplica aceste exceptii si sub ce conditii pot fi acceptate retururile.

**3.2 Exceptii de acceptare a returului in cazul anumitor categorii de produse**

Anumite produse, cum ar fi suzetele, biberoanele si aparatele electrice pentru alimentatie, nu pot fi returnate din motive de igiena si sanatate. Aceste produse, odata cumparate si desigilate, nu mai pot fi revandute, si, prin urmare, nu sunt eligibile pentru returnare sau inlocuire, cu exceptia cazurilor in care prezinta defecte sau erori din partea fabricantului. Va rugam sa verificati cu atentie produsul inainte de desigilare pentru a va asigura ca acesta corespunde asteptarilor dumneavoastra.

Produsele cu roti, cum ar fi carucioarele pentru copii, tricicletele, bicicletele si altele asemenea, NU pot fi testate in afara spatiului interior sau a spatiului special amenajat pentru testare, deoarece rotile se pot uza rapid pe suprafete asfaltate sau accidentate. Daca produsul cu roti este returnat si prezinta semne de uz sau deteriorari cauzate de folosirea in afara spatiului interior sau in afara utilizarii normale, nu va putea fi returnat sau inlocuit, cu exceptia cazurilor in care este defect din fabrica sau in caz de erori din partea fabricantului.

Produsele de mobilier din lemn nu pot fi returnate daca au fost montate si ulterior demontate, actiuni ce pot duce la deteriorarea sau uzura acestora. Produsul de mobilier trebuie sa fie un produs standard, care nu a facut obiectul unei comenzi speciale. Mobilierul returnat nu trebuie sa prezinte urme de lovire sau deteriorare si nu trebuie sa prezinte urme vizibile de uzura.

**"3.3. Notificarea Defectelor de Fabricație"**

In scopul asigurarii unui proces de retur eficient si corect, va rugam sa retineti ca aveti obligatia de a aduce la cunostinta noastra orice probleme de fabricatie ale produsului in termen de maxim 48 de ore de la deschiderea coletului in care ati primit produsul. Acest lucru se aplica in special defectelor de fabricatie evidente sau problemelor cu produsul care pot fi identificate in mod imediat.

Este important sa aveti in vedere ca, in acest caz, notificarea defectelor de fabricatie trebuie facuta inainte de a initia procesul de retur al produsului. Acest lucru ne permite sa investigam si sa gestionam cu atentie situatia si sa va oferim solutii adecvate. Va multumim pentru intelegere si cooperare in acest sens.

In cazul in care solicitarea de retur este refuzata conform politicilor noastre de retur, orice defecte de fabricatie ale produselor aduse ulterior la cunostinta noastra si care nu au fost specificate anterior in timpul procesului de solicitare a returului, nu vor fi luate in considerare pentru o posibila returnare sau remediere.

Va incurajam sa efectuati o inspectie atenta a produsului inainte de a solicita un retur si sa furnizati toate informatiile necesare in procesul initial de retur pentru a ne permite sa gestionam in mod adecvat cererea dvs. Va multumim pentru intelegere si respectarea acestei politici.