Centru Acreditat de Siguranta in Trafic a Micilor Pasageri
informatii generale
Intrebari frecvente
Produsele comercializate de BabyMatters, se pot achizitiona direct de pe site, din showroom, telefonic sau prin intermediul adresei de email.
Online: Dispuneti de un proces usor si intuitiv de a plasa comanda pe site-ul www.babymatters.ro, fiindu-va foarte facil sa analizati produsele si sa alegeti tot ce este mai bun pentru copilul dumneavoastra. De asemenea, ne puteti scrie pe adresa de email info@babymatters.ro.

Fizic: Produsele pe care le oferim, se pot cumpara din showroom-ul nostru, situat in Splaiul Independentei nr. 313B, Corp C11, Etaj 1, sector 6, Bucuresti, NOVUM Invest Politehnica, unde consultantii nostri de vanzari va stau la dispozitie si va ofera toate informatiile de care aveti nevoie.

Telefonic: Echipa BabyMatters va sta la dispozitie de Luni - Vineri: 11:30 - 20:00, Sambata: 10:00 - 17:00, Duminica:inchis, la numerele de telefon 0760.248.454, 031.436.29.03, 031.436.29.04, unde aveti parte de cea mai buna consultanta in alegerea produselor preferate.
Asa numitul “Top Tether” este un al 3-lea punct de ancorare pentru un scaun auto cu Isofix. Este o centura atasata de partea din spate a scaunului auto, prevazuta la capat cu un carlig. Aceasta centura se prinde de un locas special aflat in spatele banchetei sau in portbagaj. In manualul autovehiculului este indicat clar unde se afla acest locas special (in cazul in care masina dumneavoastra este prevazuta cu asa ceva). La unele scaune auto, aceasta centura suplimentara, “Top Tether” are un indicator de culoare verde care ne arata daca prinderea este corecta.
ISOFIX este format din doua cuvinte, ISO – abrevierea pentru „International Standards Organization” si FIX – fixare. Reprezinta cel mai sigur sistem prin care se poate prinde scaunul auto al copilului in masina.

Cea mai sigura varianta de fixare disponibila pe piata pentru scaunele auto ale copiilor este sistemul ISOFIX. Majoritatea masinilor mai noi au acest sistem de fixare disponibil. Pentru a te asigura ca poti instala acest tip de scaun in masina, verifica pe bancheta din spate eticheta care semnalizeaza prezenta acestui sistem de fixare. Daca nu regasiti aceasta eticheta cu mentiunea ISOFIX, te poti asigura daca ai aceasta dotare sau nu in cartea masinii. Acest sistem reprezinta doua cleme prinse in caroseria masinii, pozitionate intre spatar si si partea de jos a banchetei din spate, dotare din fabrica, ce nu poate fi adaugata ulterior.

Scaunele auto cu prindere in cnetura masinii nu sunt perfect fixe si uneori pot fi greu de asezat in masina. Fiecare autoturism este dotat cu un sistem de centuri diferit, cu o lungime variabila. Acest detaliu face nesigura pozitionarea scaunului.

Avantajele sistemului ISOFIX
Prindere rapida – montarea se face mult mai rapid decat prin centuri, trebuie doar sa fixezi cele doua bare in sistemul masinii, pana auzi click.
Usurinta in manevrare - trebuie sa asezati scaunul in pozitia indicata in locul in care doriti (stanga sau dreapta banchetei din spate). Suportul va ramane cuplat, putand sa manevrati doar scaunul auto (valabil pentru scaunele auto cu rotire 360 grade, sau separate de baza isofix).
Protectie maxima - cercetatorii au demonstrat ca este cea mai sigura metoda de fixare a scaunului. Scaunul se va comporta unitar cu restul masinii si ofera protectie maxima pentru copil in caz de impact. Este eliminat riscul de alunecare, sau balansare a scaunului pe bancheta.
i-Size este noul standard european de siguranta in domeniul scaunelor auto, standard intrat in vigoare in iulie 2013, ca parte a regulamentului R-129. Scopul regulamentului R-129 este acela de a creste gradul de siguranta al transportarii copiilor in autovehicul.

i-Size este numele prime faze a regulamentului R-129 si face referire la scaunele folosite pentru copii mici, de la nastere si pana la o inaltime de 105 cm (aproximativ 4 ani), scaune care sunt instalate folosind sistemul Isofix al masinii. Acest standard va rula in paralel cu standardul R44/04.
Nu exista nici o regula în aceasta privinta, insa ideal ar fi ca scaunul sa fie montat cat mai aproape de centrul masinii. Cu alte cuvinte, acolo unde spatiul interior permite, scaunul ar trebui pozitionat pe locul din mijloc al banchetei din spate.

Astfel, copilul este departe de toate laturile masinii si, implicit, de toate sursele potentiale de lovire in cazul unui accident. Din pcate, sunt putine masini care ofera suficient loc pe bancheta din spate pentru a monta un scaun pe mijloc, iar acelea care au puncte de ancorare ISOFIX pe mijloc sunt si mai puține.

In cele mai multe cazuri, scaunul copilului ar trebui montat pe locul din dreapta-spate, pentru a fi cat mai departe de traficul de pe sens opus.
In general, scaunele auto sunt clasificate in functie de greutatea si inaltimea copilului, asa ca ceea ce este inscris pe eticheta scaunului auto, va va ajuta sa il alegeti pe cel potrivit.

Un alt mod de a ne ghida este verificarea distantei dintre crestetul copilului si marginea de sus a tetierei scaunului. Daca crestetul celui mic a ajuns la marginea de sus a tetierei scaunului auto, atunci e momentul pentru a-l schimba.
Rear facing reprezinta pozitionarea copilului cu spatele la sensul de mers. Asezarea celui mic in acest fel contrabalanseaza aceasta miscare in fata, protejandu-se astfel in special zona gatului (a coloanei cervicale).
Mai intai, trebuie sa ne asiguram ca centurile sunt fixate in pozitia corecta raportat la umerii copilului. Ideal, centurile trebuie sa fie la nivelul umerilor copilului, pentru ca o pozitie mai joasa poate determina alunecarea centurii. Centura trebuie sa fie corect tensionata, in asa fel incat sa ramana doar un spatiu cat 2 latimi de deget intre centura si clavicula copilului. Daca problema persista, trebuie sa cautati un dispozitiv special de retentie a centurilor.
Doar airbag-urile frontale sunt periculoase pentru scaunele auto pentru copii, deoarece sunt impinse in compartimentul pasagerului. Toate celelalte tipurile de airbag, cele laterale si cele tip cortina sunt restrictionate sa intre in compartimentul pasagerului si, prin urmare, nu afecteaza in mod negativ scaunul auto pentru copii. Astfel, acestea ar trebui sa ramana active.
Greutatea maxima a scaunului de siguranta si a copilului in i-Size este de 33 kg. Scaunul auto pentru copii va fi marcat cu greutatea maxima pentru copil (care este de maxim 33 de kg – greutatea scaunului cu copil). Greutatea maxima a micului pasager include imbracamintea si incaltamintea.
Copilul trebuie sa calatoreasca intr-un scaun auto cat mai mult posibil, pana cand inaltimea acestuia ajunge pana la 150 cm. Verificati, de asemenea, reglementarile de trafic ale tarii dvs., deoarece in unele tari se solicita utilizarea scaunului pana la o inaltime de 135 cm.
Capul unui bebelus este mai greu fata de restul corpului. La un impact frontal, intr-un scaun pozitionat cu fata la sensul de mers, capul copilului este „proiectat” in fata cu o forta imensa. Presiunea asupra zonei cervicale este de pana la 300 kg. Testarea a fost efectuata pe un manechin in situatie de impact, la o viteza de 50 km/h. Medicii specialisti recomanda maxim 130 kg. Intr-un scaun pozitionat cu spatele la sensul de mers, forta care survine asupra gatului este in mod normal sub 80 kg.
Pentru a-i oferi toata protectia necesara, este important ca dimensiunile si varsta copilului sa fie corespunzatoare modelului de scoica. In mod obisnuit scaunul de Grupa 0 sau scoica se schimbă intre 9-15 luni. Acest lucru difera in functie de cum se dezvolta bebelusul. Daca capul copilului ajunge la marginea tetierei, trebuie sa schimbati scaunul cu cel din grupa urmatoare. Este recomandat sa folositi in continuare un scaun pozitionat cu spatele la sensul de mers.