Centru Acreditat de Siguranta in Trafic a Micilor Pasageri

Scaune auto

Scaune auto - Alege din 145 de produse

Scaune auto bebe

Necesitatea şi obligativitatea utilizării scaunelor auto pentru transportul cu maşina a copiilor până la vârsta de 12 ani, sau înălţimea de 135 cm, îi determină pe părinţi să caute un model care să se potrivească maşinii, dar şi micuţilor. În magazinul nostru vei găsi mai multe modele de scaune auto de calitate, din branduri renumite pentru siguranţă şi confortul pe care le oferă - Nuna, Cybex, Joie sau Besafe 

Criterii de selecţie

Specialiştii recomandă părinţilor să aleagă scaune auto care au fost testate şi aprobate, cât mai sigure şi mai confortabile şi care să se potrivească micuţilor, dar şi necesitaţilor părinţilor. Iată de ce criterii ar trebui ţinut cont când cumperi un scaun auto:

 • Să fie un brand cunoscut pentru calitatea superioară şi siguranţă, testat şi aprobat, conform cu reglementările în vigoare:  ECE R44 (testat pentru coliziunea frontală şi din spate) şi UNR 129 (testat pentru impactul lateral);
 • Să fie potrivit cu vârsta şi înălţimea copilului;
 • Să se instaleze uşor şi sigur, chiar din uşa maşinii;
 • Să asigure copilului siguranţă şi confort pe toată perioada de utilizare;
 • Să aibă facilităţi care să permită “creşterea” scaunului odată cu cea a copilului - extensii pentru zona umerilor, tetiera reglabilă, zona pentru picioare reglabilă, spătar reglabil, etc;
 • Să aibă protecţii laterale suplimentare laterale;
 • Pentru a putea fi utilizat cât mai mult timp, să ofere spaţiu suficient pentru picioare - în acest mod părinţii pot poziţiona scaunul cu faţa către spatele maşinii pentru o perioadă cât mai lungă. 
 • Să fie realizat din materiale lavabile care previn supraîncălzirea copilului.

Tipuri de scaune auto

Pentru a proteja cât mai bine copiii, scaunele auto trebuie orientate către spatele maşinii până la vârsta de 4 ani, şi chiar mai mult. În funcţie de greutatea copilului, scaunele auto se împart astfel:

 • Grupa 0/0+ este pentru nou-născuţi şi copiii cu greutatea maximă de 13 kg(0-15 luni);
 • Grupa 0+/1 este pentru nou-născuţi şi copiii cu greutatea maxima de 18 kg (0-4 ani);
 • Grupa 0+/1/2 este pentru nou-născuţi şi copiii cu greutate maximă de 25 de kg (0 -7 ani);
 • Grupa 0+/1/2/3 este pentru nou-născuţi şi copiii cu greutatea maximă de 36 de kg (0 - 12 ani);
 • Grupa 1 este pentru copiii cu greutatea cuprinsă între 9 kg şi 18 kg (9  luni - 4 ani);
 • Grupa 1/2/3 este pentru copiii cu greutatea cuprinsă între 9 kg şi 36 kg (9 luni - 12 ani);
 • Grupa 2/3 este pentru copiii cu greutatea cuprinsă între 15 kg şi 36 kg (4 - 12 ani);
 • Grupa 3 este pentru copiii cu greutatea cuprinsă între 22 kg şi 36 kg ( 5 - 6 ani şi peste 125 cm înălţime).

Scaune auto Nuna

Nuna vine în întâmpinarea părinţilor cu modele de scaune auto sigure şi inteligente, dotate cu panouri suplimentare de protecţie laterală şi declanşare automată în cazul unui impact. Sistemul de rotire la 360 de grade uşurează foarte mult îmbarcarea copiilor, chiar din uşa maşinii.

Scaune auto Besafe

Scaunele auto Besafe sunt recomandate pentru a fi utilizate cât mai mult timp şi cel puţin până la vârsta de patru ani. Sistemul de montare prin ISOfix şi indicatorii de instalare corectă, reduc considerabil riscurile utilizării incorecte.

Scaune auto Joie

Scaunele auto din brandul Joie sunt renumite pentru testele foarte riguroase la care sunt supuse, dar şi pentru gradul superior de siguranţă pe care îl oferă, chiar şi în condiţii de deplasare cu viteze foarte mari. Acestea oferă protecţie copilului din toate părţile şi sunt dotate cu panouri suplimentare de absorbţie a energiei de impact. 

Scaune auto Cybex

Scaunele auto Cybex sunt printre cele mai sigure modalităţi de a transporta copii cu maşina. Oferă siguranţă şi confort sporit pentru copii şi se manevrează uşor.

Dacă nu ştii ce tip de scaun auto ţi se potriveşte, nu ezita să ne suni sau să ne trimiţi un email - îţi vom furniza toate informaţiile necesare pentru ca tu să faci cea mai bună achiziţie!

Scaune auto AEROMOOV Scaune auto ANEX Scaune auto BESAFE Scaune auto BRITAX ROMER Scaune auto CYBEX Scaune auto CYBEX PLATINUM Scaune auto JOIE Scaune auto NUNA Scaune auto PRINCE LIONHEART Scaune auto RECARO Scaune auto gb