Amenajarea camerei de fete poate parea a fi o provocare destul de mare, mai ales daca esti parinte pentru prima data si nu ai mai avut o astfel de experienta in trecut. Astfel, trebuie sa iei totul pas cu pas, din timp, pentru a te asigura ca nu-ti scapa nimic din vedere si ca utilezi acest coltisor cu tot ce este necesar pentru venirea copilului pe lume. Este indicat sa achizitionezi atat obiectele ce reprezinta un „must have” pentru un astfel de spatiu, cum ar fi patutul si dulapul, cat si obiectele decorative sau pe cele de divertisment. Copiii cresc imediat si, pentru ca acest lucru sa nu te ia pe nepregatite, este bine sa fii precaut din timp si sa investesti in toate lucrurile necesare care ar trebui sa se afle intr-o camera de fete. 


In continuare, in acest articol, iti vom dezvalui cele mai bune idei pentru camera de fete, de la mobilierul care nu trebuie sa lipseasca dintr-un astfel de spatiu, pana la metode de amenajare si design. In final, vom discuta si despre culorile ideale pentru camera de fete, astfel incat sa alegi cele mai potrivite nuante si texturi pentru dormitorul copilului tau.


Cuprins:

1. Amenajarea camerei de fete - articolele necesare intr-un astfel de spatiu


In momentul in care vorbim de amenajarea camerei de fetita, trebuie sa incepi mai intai prin achizitionarea articolelor necesare pentru acest dormitor, cum ar fi piesele de mobilier. Pentru a nu-ti scapa din vedere nimic, iti vom dezvalui mai jos care sunt principalele elemente de care trebuie sa tii cont. 


In primul rand, din gama articolelor pentru camera copilului necesare face parte patutul. Trebuie sa alegi unul cat mai confortabil, dar si sigur in acelasi timp, astfel incat micuta sa aiba parte de cele mai relaxante nopti. Mai mult, in functie de modelul pentru care optezi, inaltimea saltelei poate fi reglata la diferite trepte, husa poate fi indepartata si spalata, un lucru esential pentru igiena bebelusului. Pe site-ul nostru gasesti diferite obiecte de acest gen, in functie de necesitatile tale. Totusi, daca vorbim de amenajarea camerei pentru 2 fete, vei avea nevoie de doua patuturi pentru bebe, in cazul in care micutele sunt de varste apropiate. In caz contrar, daca exista cativa ani diferenta intre ele, trebuie neaparat sa ai si un pat de o persoana in incapere, pentru copilul mai mare.

Amenajarea camerei de fete - articolele necesare pentru camera unei fete- patut pentru copii-min

Sursa foto: babymatters.ro


O alta piesa de mobilier pentru copii necesara in amenajarea camerei de fetite este si dulapul de hainute pentru copii, astfel incat sa poti depozita acolo toate hainele si accesoriile pe care le detine micuta. Asigura-te ca piesa aleasa are suficiente rafturi, mai ales daca vorbim de doi copii, cat si spatii de depozitare pentru umerase, unde sa poti amplasa corespunzator toate gecile si lucrurile voluminoase. 

Amenajarea camerei de fete - articolele necesare pentru camera unei fete- dulap alb copil-min

Sursa foto: babymatters.ro


Trebuie sa mai adaugi pe lista si comodele pentru copii, unde vei putea aranja cat mai bine body-urile, sosetele, tricourile, dar si piesele mai mici.

Amenajarea camerei de fete - articolele necesare pentru camera unei fete- comoda infasat bebe-min

Sursa foto: babymatters.ro


Mai mult, cand vine vorba de camera de bebelusi de fete, trebuie sa iei in calcul si articolele pentru schimbat si infasat, care se pot pozitiona simplu pe comoda, in functie de modelul ales, si care o sa-i ofere fetitei tot confortul posibil in momentele in care o schimbi, fiind prevazute cu o salteluta moale, de bumbac. 

Amenajarea camerei de fete - articolele necesare pentru camera unei fete- accesoriu textil de infasat-min

Sursa foto: babymatters.ro


Nu in ultimul rand, in amenajarea camerei bebelusului nu trebuie sa uiti nici de un baby monitor, care o sa-ti permita sa supraveghezi copilul in orice moment al zilei, acesta fiind mai ales relevant pentru momentele in care bebe doarme.

2. Camera de fete - cum o personalizezi, astfel incat sa fie cat mai interactiva?


Dupa ce ai „bifat” toate elementele necesare de la capitolul unu, tot cand vine vorba de ideile de decorat camera de fete, trebuie sa iei in calcul si toate elementele ce vor personaliza cat mai mult spatiul acesta si il vor imbogati atat vizual, cat si functional. 


Asadar, ce-ar fi sa amenajezi un colt din acest dormitor pentru partea de divertisment si joaca pentru fetita sau pentru cele doua fetite ale tale? Un prim exemplu esential din acest punct de vedere ar fi saltelutele interactive, care sunt excelente pentru dezvoltarea abilitatilor motorii fine si a simtului tactil al copilului. Acestea sunt prevazute in diferite culori, modele, texturi si cu diverse accesorii, care vor incuraja micuta sa exploreze intr-un mod mult mai creativ.

Camera de fete - cum o personalizezi, astfel incat sa fie cat mai interactiva-salteluta interactiva cu jucarii-min

Camera de fete - cum o personalizezi, astfel incat sa fie cat mai interactiva- salteluta cu activitati senzoriala-min

Sursa foto: babymatters.ro


Tot cand vorbim de ideile de amenajare a camerei de fete trebuie sa mai iei in calcul si tarcurile de joaca, locuri sigure si confortabile in care micutele se pot desfasura in voie. Poti personaliza acest spatiu interactiv cu diferite jucarii pentru copii, astfel incat sa tii fetita ocupata cat mai mult timp, intr-un loc sigur si ideal pentru varsta sa. Daca ai doi copii, nu este nicio problema, pentru ca tarcurile pe care le vei gasi la noi pe site sunt suficient de incapatoare, ba mai mult, au incorporate chiar si un covor educational sau diferite modele interesante, in functie de varianta aleasa. 

Camera de fete - cum o personalizezi, astfel incat sa fie cat mai interactiva- tarc de joaca copii-min

Sursa foto: babymatters.ro



Nu trebuie sa uitam nici de lampile de veghe cand vorbim de modelele de camera de fete, care sunt esentiale pentru a crea o atmosfera linistita si prietenoasa in dormitorul copilului, pe timpul noptii. Alege unele variante cu lumini calde si blande, prevazute in diferite modele interesante, cum ar fi animalutele de plus.

Camera de fete - cum o personalizezi, astfel incat sa fie cat mai interactiva- lampa ursulet, bebelus-min

Camera de fete - cum o personalizezi, astfel incat sa fie cat mai interactiva jucarie plus lampa, fetita-min

Sursa foto: babymatters.ro


Nu in ultimul rand, balansoarele pentru copii sunt la fel de importante in amenajarile camerei de fete, intrucat sunt excelente pentru momentele de relaxare ale micutei, mai ales in primele luni de viata. Mai mult, acestea sunt esentiale si pentru parintii care isi doresc sa aiba parte de cateva momente de liniste, deoarece fetitele, de cele mai multe ori, vor adormi singure.


Asadar, personalizarea camerei unei fetite este un proces esential din amenajarea propriu-zisa, iar tu trebuie sa te asiguri ca incluzi inca de la bun inceput in acest spatiu tot felul de elemente necesare pentru divertismentul copilului. Pune in practica toate ideile si sfaturile despre amenajarea unui loc de joaca la interior si vei obtine un loc special in care cei mici sa-si consume energia. 

3. Idei pentru camera de fete - sfaturi de de design si amenajare

Daca si tu iti doresti cel mai frumos design pentru camera de fetita, sunt mai multi pasi necesari pe care trebuie sa-i iei in calcul, pentru a obtine un rezultat final practic si armonios. Asadar, pe langa detaliile discutate deja anterior, iti vom oferi si alte sfaturi care te vor ajuta cu siguranta in tot acest proces.  


Prima data este recomandat sa incepi amenajarea camerei de fata prin alegerea unei teme sau un stil cat mai reprezentativ. Poti opta pentru unele clasice, cum ar fi cele cu printese, animale sau cele cu modele inspirate din natura, sau poti alege un design interior pentru camera de fete modern, inspirat din ultimele trenduri. 

Idei pentru camera de fete de design si amenajare- patut bebe, accesorii perete, fotoliu-min

Fotografie de Lotus Design N Print pe Unsplash.com


Apoi, cand vorbim de cele mai bune modele de camera pentru fete, ar trebui sa optezi pentru mobila functionala, care sa ofere suficient spatiu de depozitare si organizare pentru jucarii, haine si alte obiecte personale. Alege unele piese cu designuri inteligente si spatii de depozitare ascunse, pentru a maximiza eficienta dormitorului, dupa optiunile pe care ti le-am oferit deja anterior.


Nu uita ca amenajarea camerei de fete este incompleta fara decoratiunile pentru camera copilului. Spre exemplu, poti adauga pe pereti diferite rafturi colorate cu animalute, care nu sunt un plus semnificativ doar din punct de vedere vizual, ci adauga si functionalitate. Un alt accesoriu perfect este si cortul de joaca, ce poate fi amplasat in unul dintre colturile dormitorului si pe care micuta il va utiliza incepand cu varsta de 1 un an. Acesta poate fi folosit si mai tarziu, fiind ideal pentru micile exploratoare, care au nevoie de un coltisor „intim” in camera lor. Pentru a decora si mai frumos dormitorul, amplaseaza in centrul lui si un norisor sau o luna cu stelute aurii, elemente perfecte cand vine vorba de amenajarea camerei de fetite. 

Idei pentru camera de fete de design si amenajare- nor camera copil-min

Idei pentru camera de fete de design si amenajare- cort copii-min

Idei pentru camera de fete de design si amenajare- raft suspendat camera copil-min

Sursa foto: babymatters.ro


La fel de important in acest proces mai este si crearea coltului de joaca, ce poate fi amenajat acolo unde ai ales sa amplasezi cortul. Adauga aici diferite elemente care crezi ca i-ar placea fetitei tale, astfel incat sa aiba parte de o diversitate cat mai mare, pentru a nu se plictisi nicio secunda si pentru a experimenta cat mai mult.

Idei pentru camera de fete de design si amenajare- masa infasat bebe, accesorii-min

Fotografie de Burst pe Pexels.com 


In final, asigura-te ca aceasta incapere beneficiaza de sursele de iluminat adecvate, inclusiv lampadare si veioze. Opteaza pentru unele corpuri reglabile si cu lumina calda, care sa ofere confort vizual copiilor.

Idei pentru camera de fete de design si amenajare- patut bebe si pat mare-min

Fotografie de Polina Tankilevitch pe Pexels.com 

4. Culori pentru camera de fete - care sunt cele mai potrivite variante?


Atunci cand vine vorba de alegerea culorilor pentru amenajarile camerei de fetite, exista o varietate de optiuni care pot contribui la crearea unui spatiu plin de farmec si personalitate. Asadar, mai jos vei descoperi principalele nuante pe care trebuie sa le iei in considerare, fie ca vine vorba de vopseaua pentru pereti, corpurile de mobilier sau alte detalii. Desigur ca nu trebuie sa primeze aceasta culoare, insa ar putea sa se regaseasca in diferite detalii, pentru a face spatiul sa para plin de viata. 


Asadar, rozul este, fara indoiala, una dintre culorile preferate pentru camera de fetita. Poate fi folosit in diferite nuante, de la rozul mai pastelat, pana la rozul intens, pentru a crea un aspect extrem de jucaus in aceasta incapere. 


Mai poti lua in considerare si albul, care este o alegere clasica, dar foarte versatila pentru designul camerei de fata. Este o culoare neutra, care poate fi combinata cu orice alta nuanta, cum ar fi rozul, si poate oferi un aspect luminos si proaspat incaperii. Poti folosi albul atat pentru pereti, cat si pentru piesele de mobilier, lucru care va aduga, totodata, o eleganta aparte. 


Mai mult, movul de tip lavanda este o alta culoare extrem de delicata, dar si placuta vizual, perfecta, de astfel, pentru camera unei fetite. Este o nuanta care are capacitatea de a relaxa, calma si de a crea o atmosfera placuta si linistita in dormitorul oricarui copil. Nuanta este ideala chiar si atunci cand vine vorba de decorarea peretilor. 


Bejul este, de asemenea, o culoare extraordinara pe care o poti lua in calcul. Cu ajutorul sau vei obtine aproximativ aceleasi efecte pe care le ofera si albul, insa aceasta este ceva mai greu de murdarit, in comparatie cu prima optiune, care va scoate in evidenta toate petele, mai ales daca vorbim de pereti. Stim cu totii faptul ca micutii au, in general, tot felul de idei creative, motiv pentru care trebuie sa iei in calcul si durabilitatea si eficienta culorii alese. 

Culori pentru camera de  fete - cele mai potrivite variante-dulap camera bebe-min

Fotografie de Євгенія Височина pe Unsplash.com 


Nu in ultimul rand, verdele menta este o nuanta extrem de fresh si vibranta, perfecta pentru a adauga un strop de culoare in camera unei fetite. Inspirat din natura, acesta poate fi folosit pe pereti, in textile sau in diferite accesorii, fiind ideal pentru acest tip de amenajare. 


Daca alegi sa creezi diferite combinatii de culori intre variantele expuse anterior, vei reusi sa creezi un design personalizat, unic si plin de viata in camera fetitei tale. 


In concluzie, in procesul de amenajare a camerei de fetite, trebuie sa tii cont de mai multe criterii simple, dar si importante in aceeasi masura, astfel incat atat tu, cat si copilul tau, sa va puteti bucura de o functionalitate sporita a acestui spatiu.