In momentul in care o familie devine mai numeroasa, si provocarile si responsabilitatile devin, in mod evident, ceva mai mari. Astfel, daca trebuie sa te apuci de amenajarea camerei pentru doi copii, insa nu stii exact de unde sa incepi, ai ajuns in locul potrivit. Chiar daca aceasta nu este o misiune simpla pentru niciun parinte, sunt mai multe reguli si idei pe care le poti lua mereu in calcul pentru a ajunge la cele mai bune rezultate finale.


Asadar, fie ca trebuie sa te ocupi de amenajarea camerei de copii pentru fata si baiat, fie pentru doua fete sau chiar pentru doi baieti, este important ca dintr-o incapere de dimensiuni normale sau mai reduse sa creezi un univers complet, unde cei doi sa aiba parte de cea mai armonioasa crestere. Totodata, nu uita sa imbini utilul cu placutul, dar si sa personalizezi spatiul cat mai mult dupa interesele si asteptarile micutilor.


In continuare, in acest articol, iti vom dezvalui toate informatiile de care ai nevoie pentru amenajarea dormitorului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora, dar si de genul lor, pentru a te ajuta sa iei cele mai bune decizii.



Cuprins:


Amenajarea camerei pentru 2 copii - cum alegi decorul si culorile potrivite


Cand vine vorba de amenajarea camerei pentru 2 copii, exista multe lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere si de care trebuie sa tii cont, astfel incat ambii sa se simta perfect in spatiul care-i va gazdui, cel mai probabil, pentru urmatorii ani. Este important sa tii cont de interesele lor, dar si de varsta acestora, intrucat fiecare piesa de mobilier sau decoratiune trebuie sa fie in concordanta cu aceste criterii. 


Cand vine vorba de culorile pe care trebuie sa le folosesti pentru amenajarea dormitorului pentru 2 copii, poti opta pentru unele luminoase si placute vizual, care sa creeze o atmosfera prietenoasa si calduroasa. Le poti lua in calcul fie pe cele neutre, in cazul in care aici vor locui o fata si un baiat, fie pe unele specifice fiecarui gen in parte. Spre exemplu, pentru incaperea destinata fetitelor, poti oricand merge pe nuante de roz, portocaliu, galben si chiar si mov. In caz contrar, daca ai doi baietei, atunci perspectiva se schimba si poti alege o paleta formata din albastru, verde, gri, ori alte nuante de acest tip. 


Tot cand vorbim de amenajarea dormitorului pentru doi copii, la fel de important este si sa optimizezi cat mai corect incaperea, astfel incat sa reusesti sa oferi fiecaruia in parte un colt al sau, cu care sa se identifice si unde sa pare ca are parte de intimitate. Pentru a face acest lucru, poti folosi diferite decoratiuni pentru camera copilului, cum ar fi, spre exemplu, un cort de joaca, amplasat in colturile opuse ale camerei. Astfel, in momentele in care unul dintre cei doi frati vrea sa aiba parte de liniste si sa se „ascunda” unul de celalalt, tot ce trebuie sa faca este sa intre acolo si sa desfasoare orice activitate isi doreste, de la citit, navigat pe telefon, pana la colorat si pictat.


1. Amenajarea camerei cu 2 copii - cum se poate amenaja o camera pentru 2 copii. Cum alegi decorul si culorile potrivite- cort roz cu fetita, covor-min

Sursa foto: babymatters.ro


Si, pentru ca optimizarea corecta este cheia, intr-un dormitor pentru doi copii nu uita sa amplasezi si diferite rafturi suspendate pe pereti, solutii excelente pentru depozitarea jucariilor, cartilor sau a altor obiecte personale ale fiecaruia in parte. Pentru ca amandoi sa se simta importanti, poti alege aceste piese in nuante diferite, ori chiar ii poti ajuta sa le picteze dupa bunul plac.

1. Amenajarea camerei cu 2 copii - cum se poate amenaja o camera pentru 2 copii. Cum alegi decorul si culorile potrivite- raft suspendat cu ursulet-min

Sursa foto: babymatters.ro


De asemenea, opteaza pentru mobilier cat mai practic, multifunctional, care sa ofere flexibilitate si sa se adapteze nevoilor multiple pe care copiii le au, odata cu inaintarea in varsta. Totodata, pentru a aduce un plus de personalitate in camera, poti integra si alte elemente decorative sau accesorii care sa reflecte pasiunile si interesele fiecaruia in parte. Poate fi vorba despre anumite postere cu personajele preferate, tablouri cu desene facute de ei si o luna amplasata in mijlocul dormitorului, toate acestea reusind sa creeze o incapere primitoare pentru micutii tai.1. Amenajarea camerei cu 2 copii - cum se poate amenaja o camera pentru 2 copii. Cum alegi decorul si culorile potrivite- luna galbena cu stele-min

Sursa foto: babymatters.ro



Dormitor pentru 2 copii - de ce trebuie sa tii cont in amenajarea spatiului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora

 

Cand vorbim despre ideile de amenajare ale camerei pentru doi copii, trebuie sa iei fiecare decizie in parte in functie de varsta lor, intrucat, astfel, vei reusi sa le oferi un mediu sigur, adaptat nevoilor specifice.


Asadar, cand vine vorba de amenajarea spatiului pentru un nou-nascut sau un bebelus, este important sa ai in vedere, inainte de toate, necesitatile pe care un micut le are in aceasta etapa fragila. Primul element achizitionat trebuie sa fie patuturile de bebe, amplasate intr-un loc mai retras din camera si departe de orice obiect care ar putea cadea peste ele, cum ar fi anumite rafturi suspendate. De asemenea, langa aceasta piesa trebuie sa ai si diferite articole pentru schimbat si infasat, pentru a avea acces usor si rapid la ele, fara niciun fel de disconfort. 

2. Dormitor pentru 2 copii - de ce trebuie sa tii cont in amenajarea spatiului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora- camera amenajata bebe cu alb si girafa-min2. Dormitor pentru 2 copii - de ce trebuie sa tii cont in amenajarea spatiului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora- suport pentru infasat bebe-min

Sursa foto: babymatters.ro


Nu uita sa integrezi in camera saltelutele interactive sau tarcurile de joaca, care pot fi utile pentru dezvoltarea bebelusilor pe foarte multe planuri. Tot cand vine vorba de amenajarea camerei pentru doi bebelusi, balansoarele pentru copii sunt potrivite pentru calmarea si relaxarea lor, iar un baby monitor iti permite sa-i supraveghezi mereu, chiar si atunci cand nu esti in camera. In final, acest spatiu poate fi personalizat dupa bunul plac, cu diferite jucarii pentru copii, lampi de veghe, cele din urma avand si ele o utilitate garantata pe timpul noptii. Daca ai nevoie de mai multe sfaturi cu privire la amenajarea camerei bebelusului, vei gasi pe site-ul nostru toate informatiile necesare.

2. Dormitor pentru 2 copii - de ce trebuie sa tii cont in amenajarea spatiului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora- tarc de joaca copii-min2. Dormitor pentru 2 copii - de ce trebuie sa tii cont in amenajarea spatiului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora- lampa de veghe ursulet cu bebe-min2. Dormitor pentru 2 copii - de ce trebuie sa tii cont in amenajarea spatiului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora- baby monitor in living-min2. Dormitor pentru 2 copii - de ce trebuie sa tii cont in amenajarea spatiului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora- salteluta cu activitati bebe-min

Sursa foto: babymatters.ro


Cand vine vorba de amenajarea camerei pentru prescolari, este important ca spatiul sa se adapteze nevoilor lor, care s-au schimbat fata de etapa precedenta, si sa-i stimueze atat emotional, cat si intelectual. Asigura-te, astfel, ca mobilierul si obiectele din dormitor sunt adaptate nevoilor si ca decoratiunile si jucariile sunt si ele in concordanta cu etapa de viata despre care vorbim. Tot aici va fi nevoie sa creezi si zone diferite pentru joaca sau studiu, dar si pentru odihna. Acum este momentul oportun si ca cei doi frati sa inceapa sa colaboreze, motiv pentru care locul de joaca poate fi unul comun, astfel incat sa influentezi cat mai mult interactiunea dintre ei.


Nu in ultimul rand, cand vine vorba de scolari, amenajarea spatiului trebuie sa tina din ce in ce mai mult cont de invatare si studiu. Chiar daca divertismentul trebuie sa existe in continuare, in aceasta etapa nu trebuie sa lipseasca un birou adaptat necesitatilor lor. Asadar, este important sa creezi un colt dedicat pentru aceste activitati intelectuale si sa te asiguri ca acest spatiu este luminat corespunzator si ca dispune de suficient loc pentru carti, caiete si alte materiale scolare. In rest, trebuie sa incluzi diferite corpuri de mobilier esentiale, precum paturile, dulapurile si comoda pentru televizor, in cazul in care vrei sa pui un astfel de dispozitiv aici.

2. Dormitor pentru 2 copii - de ce trebuie sa tii cont in amenajarea spatiului pentru 2 copii, in functie de varsta acestora- camera copii cu doua paturi-min

Sursa foto: Shutterstock


In final, daca cei doi copii ai tai fac parte din etape de varste diferite, trebuie sa imbini elementele discutate mai sus de la fiecare categorie specifica, astfel incat sa te asiguri ca ambii au parte de un spatiu confortabil si ideal pentru diferitele activitati din viata de zi cu zi.


Amenajare camerei de 2 copii


Tot cand vorbim despre amenajarea dormitorului pentru 2 copii, trebuie sa mai iei in calcul si sexul celor doi, pentru a putea sa alegi cele mai potrivite piese de mobilier, culori si decoratiuni. Astfel, iti vom oferi in continuare si cateva sugestii potrivite pentru fiecare optiune in parte, care te vor ajuta sa-ti faci o imagine mai ampla asupra nevoilor tale.


Amenajarea camerei de copii pentru fata si baiat


Prima optiune este amenajarea dormitorului pentru fata si baiat, aceasta fiind, de altfel, si cea mai complicata dintre toate, intrucat este necesar sa impaci doua personalitati destul de diferite. Asadar, pentru a face asta, este important sa alegi o tema neutra, potrivita ambelor genuri. Daca nu iti doresti un design simplu, poti lua in calcul tematici cum ar fi natura ori decoratiunile cu animalele, astfel incat amandoi sa se simta confortabil. Poti personaliza paleta de culori cand vine vorba de articolele pentru camera copilului individuale, care sa fie atribuite fie fetitei, fie baietelului. 


La fel de important este si sa ai piese de mobilier pentru copii distincte, astfel incat cei doi sa-si poata pune hainele separat si sa-si creeze propria intimitate. Asadar, cheia pentru acest tip de dormitor este sa inveti sa optimizezi cat mai bine fiecare unghi in parte, pentru a reusi sa-i impaci pe ambii copii, care, de cele mai multe ori, au interese diferite si vor vrea lucruri diverse, dupa cum este firesc. 


3.1. Amenajare camerei de copii pentru fata si baiat- patri pentru fata si baiat-min

Sursa foto: Shutterstock

Amenajarea camerei de copii pentru doua fete


Daca in cazul mai sus lucrurile sunt destul de complicate, cand vine vorba de o camera pentru doua fete, procesul de amenajare devine mai simplu. Aici poti alege o tema comuna pentru amandoua. Daca ele sunt suficient de mari, le poti cere parerea, insa daca vorbim despre un bebe, atunci ia tu cea mai buna decizie, care sa fie una neutra, cum ar fi, spre exemplu, tematica cu printese. 


Mai mult, in acest caz, dulapul de hainute pentru copii poate chiar sa fie impartit intre cele doua, intrucat articolele vestimentare nu se vor diferentia extrem de mult, iar deseori fetele sunt incantate sa imparta aceste spatii comune cu surorile lor. Totusi, chiar daca mai multe colturi din camera pot fi comune, nu uita sa le amenajezi fiecareia  si un coltisor propriu, intrucat la un moment dat vor avea nevoie de intimitate, mai ales pe masura ce cresc.

3.2. Amenajare camerei de copii pentru doua fete - dulap pentru copii-min


Sursa foto: babymatters.ro

Amenajarea camerei de copii pentru doi baieti


Nu in ultimul rand, cand discutam despre camera pentru doi baieti, te poti axa pe o paleta de culori specifica, precum nuante predominante de albastru. Totusi, daca fetitele sunt ceva mai doritoare sa doarma impreuna, aici lucrurile s-ar putea sa se schimbe. Din acest motiv, dupa ce renunti la patuturile de bebe, iar cei doi cresc, este recomandat sa optezi pentru amplasarea a doua paturi de o persoana in dormitor, pentru a evita certurile ce mai pot aparea pe parcurs intre ei. 

3.3. Amenajare camerei de copii pentru doi baieti- camera de doi baieti-min

Sursa foto: Shutterstock


Spatiul de joaca poate fi si aici unul comun, unde sa incluzi diferite accesorii ideale pentru preferintele ambilor, iar zona de studiu, daca este posibil, ar trebui sa fie tot separata. Nu trebuie sa ocupi spatiu mare din camera cu birouri voluminoase, ci poti oricand sa optezi pentru unele practice, suspendate pe perete si destinate doar unei persoane. Mai mult, langa fiecare pat poti amplasa si comodele pentru copii, unde cei doi baieti sa invete de mici sa fie responsabili si sa-si depoziteze toate lucrurile personale.


3.3. Amenajare camerei de copii pentru doi baieti  - camera amenajata alb bebe-min3.3. Amenajare camerei de copii pentru doi baieti - comoda alba ursulet-min

Sursa foto: babymatters.ro


Asadar, in functie de combinatia de genuri cu care te confrunti, trebuie sa tii cont sa impaci ambele pareri, pentru a nu aparea frustrari, certuri si disconfort pe masura ce cei doi cresc. De asemenea, daca vrei sa afli mai multe sfaturi utile despre amenajarea unui loc de joaca la interior, pe site-ul nostru vei gasi toate informatiile relevante, pentru a reusi sa le oferi micutilor tai un spatiu echilibrat si armonios din toate punctele de vedere.



Amenajarea dormitorului mic pentru 2 copii - cum organizezi spatiul si mobilierul + idei pentru o optimizare corecta


Daca in situatiile in care dimensiunea camerei este mai generoasa intregul proces e unul mai simplu, cand vine vorba de amenajarea camerei mici pentru doi copii, lucruri se complica putin. In acest sens, pentru a reusi sa-i impaci pe ambii micuti, dupa cum vorbeam mai sus, dar si pentru a crea un spatiu perfect functional, trebuie sa tii cont de mai multe criterii, despre care vom discuta mai jos.


In primul rand, daca copiii au crescut si daca ai renunta la patut, atunci o optiune excelenta este sa optezi pentru doua paturi supraetajate, pentru a economisi spatiu generos de pe podea, un lucru important pentru o incapere mica. 

4. Amenajarea dormitorului mic pentru 2 copii - cum organizezi spatiul si mobilierul. Idei pentru o optimizare corecta- paturi supraetajate, birou, copii-min

Sursa foto: Shutterstock


Tot cand vine vorba de amenajarea dormitorului mic pentru 2 copii, este primordial sa te axezi doar pe piesele de mobilier multifunctionale, care sa ofere spatiu de depozitare multiplu si care sa le permita ambilor frati sa-si aseze cat mai bine lucrurile, fara sa se certe din cauza faptului ca unul are prea mult loc, iar altul deloc.


De asemenea, foloseste fiecare coltisor disponibil in mod inteligent si nu uita sa montezi cat mai multe rafturi pe pereti, astfel incat sa poti amana cat mai mult timp cumpararea unei biblioteci, de care vei avea nevoie cand copiii vor mai creste. Pana atunci, cei mici se vor putea descurca cu locurile de depozitare suspendate. 


Dupa cum probabil ca stii si tu, culorile deschise si luminoase pot crea iluzia unui spatiu mai mare si mai aerisit. Opteaza, astfel, pentru unele neutre sau pastelate, daca te afli in aceasta situatie, intrucat te poate aduce mai aproape de efectele dorite. 


4. Amenajarea dormitorului mic pentru 2 copii - cum organizezi spatiul si mobilierul. Idei pentru o optimizare corecta- paturi supraetajate camera copil-min

Sursa foto: Shutterstock


In concluzie, amenajarea camerei pentru doi copii poate fi un proces destul de dificil, cu atat mai mult cu cat cei doi au varste diferite, intrucat trebuie sa te chinui sa-i intelegi necesitatile fiecaruia in parte si sa incerci sa-i multumesti pe amandoi. Cu putina atentie la detalii, dar si plin aplicarea sfaturilor de mai sus, vei reusi, fara doar si poate, sa obtii cele mai frumoase rezultate finale.