Botezul este un moment special atât pentru copil, cât și pentru părinți, motiv pentru care această ocazie trebuie marcată cu un cadou de suflet pentru toată viața. Când vine momentul să cauți idei de cadouri pentru botez, important este să îmbini utilul cu plăcutul. Cu alte cuvinte, este recomandat să cumperi un cadou de botez care să poată fi folosit de cel mic, dar care să aibă și un aspect plăcut. În acest fel, ai șanse mari să creezi un cadou atemporal, care va trezi emoții și amintiri și peste ani.

Atât magazinele fizice, cât și cele online oferă o diversitate atât de mare când vine vorba despre cadouri de botez, încât riști să pierzi foarte mult timp căutându-l pe cel ideal. În continuarea articolului vei găsi cele mai inspirate idei de cadou pentru botez, adaptate necesităților celor mici, dar și tendințelor din acest an.

1. Cadouri bebeluși pentru botez: idei inspirate pentru dezvoltarea cognitivă

Astăzi, părinții pun foarte mult accent pe dezvoltarea cognitivă a copiilor încă din primele luni de viață, iar cea mai simplă și frumoasă metodă de învățare este cea prin joacă. În acest fel, copilul reușește să parcurgă într-un mod armonios călătoria cunoașterii. De la acest fapt poate porni o primă idee în cazul în care te întrebai ce cadouri se dau la botez în zilele noastre.

Cadou botez jucării copii din lemn

Jucăriile alese cu grijă pot ajuta la formarea unor abilități importante pentru dezvoltarea unui copil, iar aici ne referim la gândirea creativă, învățarea alfabetului, familiarizarea cu lumea matematicii și rezolvarea problemelor sau dezvoltarea socio-emoțională. De altfel, de-a lungul timpului s-au efectuat diverse studii de specialitate, iar concluziile ne demonstrează faptul că jucăriile interactive au capacitatea de a stimula abilitățile cognitive ale copiilor, dar și de a-i pregăti pentru succes atunci când vor ajunge pe băncile școlii. În magazinele de profil vei găsi foarte multe exemple de jucării interactive, însă noi îți recomandăm să le alegi pe acelea despre care crezi că îi vor capta atenția celui mic și care îi vor stimula imaginația și creativitatea. Dacă nu ești foarte hotărât și nici nu vrei să faci vreo alegere neinspirată, te poți consulta cu părinții copilului pentru a fi sigur că alegi cadoul perfect.

Altă categorie de jucării care a câștigat popularitate în ultimii ani sunt cele fabricate din lemn, deoarece există numeroase cercetări care sugerează faptul că jocurile care conțin elemente naturale, cum ar fi lemnul, ajută copiii să se concentreze și chiar să se calmeze în situațiile în care își pierd cumpătul sau răbdarea. Mai exact, atingerea lemnului calmează fizic copiii, ceea ce înseamnă că jucăriile din lemn pot avea un impact neurologic asupra creierului unui copil. Acest lucru este consolidat și de concluziile unui studiu realizat în 2017 care arată că lemnul induce o stare de relaxare fiziologică, lucru extrem de benefic într-o perioadă în care dezvoltarea tehnologiei face ca totul să se întâmple pe repede înainte.

Orice tip de jucării ai alege, deoarece poți fi sigur că sunt cele mai inspirate cadouri de botez pentru un copil. În acest fel, vei reuși să îmbini perfect utilul cu plăcutul și vei contribui la o dezvoltare frumoasă a celui mic.

2. Cadou bebe pentru botez: idei inspirate pentru confort și siguranță

În cazul în care urmează să fii părinte spiritual și ai intrat în panică neștiind ce să iei drept cadou pentru finut la botez, te sfătuim să mergi în direcția de confort și siguranță pentru cel mic. Venirea pe lume a unui copil aduce cu sine foarte multe pregătiri și griji pentru părinți, ceea ce de multe ori îi poate face să uite să cumpere anumite lucruri esențiale pentru copil ori chiar să rămână fără buget pentru a le achiziționa. În acest sens, te poți sfătui cu ei de dinainte ca să afli ce nevoi au. Poți veni chiar tu cu propuneri, cele mai inspirate fiind ideile de cărucioare pentru copii, balansoare, marsupii ergonomice, scaune de masă, scaune auto sau saltele interactive. Toate cele menționate sunt utile în viața unui copil, dar mai cu seamă pentru părinți.

Dacă te gândești să alegi un cărucior pentru a-l face cadou la botez, fie că vorbim despre băiat sau fată, trebuie să iei în calcul stilul de viață al părinților, dar și nevoile pe care crezi că le vor avea. Vorbim despre o familie foarte activă, care va folosi căruciorul în fiecare zi pentru orice tip de activitate (plimbări, cumpărături etc.) sau despre o familie care îl va utiliza mai rar, doar pentru plimbările ceva mai lungi? În cazul în care consideri că un cărucior nu este cea mai inspirată alegere de cadou la botez, poți merge pe o variantă mai practică: un marsupiu pentru bebe. Este ideal dacă mămica este o persoană foarte activă și are nevoie să se miște rapid prin oraș sau în mijloacele de transport în comun. Printre cele mai întâlnite cadouri la botez astăzi se află scaunele auto pentru copii, mai ales dacă ne gândim că prețul de achiziție al unui model performant și 100% sigur poate depăși bugetul familiei. Dacă ți se pare o idee bună de cadou de botez pentru bebe, asigură-te că achiziționezi un model cu centură de siguranță cu prindere în cinci puncte – este cel mai important element de siguranță când vine vorba despre scaune auto pentru copii.

În cazul în care vrei alt cadou de botez, idei de succes poți găsi și în categoria balansoarelor. Imaginează-ți doar cât de util ar fi un balansoar pentru copii: cel mic doarme sau stă liniștit în timp ce părinții au libertatea și confortul de a rezolva anumite treburi în casă. Prioritatea principală atunci când cauți un balansoar ar trebui să fie nivelul de siguranță pentru cel mic. Aceste accesorii se aleg, în primul rând, conform vârstei copilului și, în plus, trebuie să fie echipate cu o centură de siguranță cu prindere în trei sau cinci puncte pentru a fi sigur că cel mic nu este expus riscului de a cădea din balansoar. Iar dacă știi că părinții îl vor așeza într-o cameră în care podeaua este alunecoasă, orientează-te către un model prevăzut cu o bază care minimizează riscul de alunecare.

Și pentru că am vorbit despre importanța dezvoltării copiilor încă din primele luni de viață, o să îți spunem că există și modalități de a realiza acest lucru și din punct de vedere fizic. O idee foarte apreciată de părinți și care poate fi un cadoul ideal pentru botez este reprezentat de salteaua interactivă. Aceasta este o piesă foarte utilă pentru nou-născuți și poate fi folosită atât pentru momentele în care cel mic se odihnește, vrea să se joace sau să stea relaxat pe burtică. De altfel, pentru cei mici este chiar indicat să își petreacă câteva minute pe zi stând pe burtă deoarece această poziție îi ajută să își dezvolte mușchii brațelor, ai spatelui și gâtului. Îți recomandăm să alegi o saltea interactivă din spumă pentru că sunt realizate din materiale non-toxice și non BPA, astfel încât să nu îți faci griji în privința expunerii celui mic la substanțe chimice dăunătoare. Dacă ne gândim și la latura practică, modelele din spumă sunt și mult mai ușor de curățat și întreținut decât cele fabricate din material textil având în vedere faptul că cele mai multe dintre ele sunt impermeabile și, implicit, rezistente la pete și murdărie.

Dacă îți place să gândești pe termen lung și îți dorești să cumperi un cadou de botez care să se plieze pe această idee, atunci soluția salvatoare ar putea fi reprezentată de un scaun de masă pentru copii. Copiii cresc atât de repede încât, de multe ori, nici nu realizăm când a venit momentul ca cel mic să stea la masă singur alături de părinții lui. Când bebelușul se poate ridica singur și începe să mănânce alimente solide (de obicei, în jurul vârstei de 6 luni) este momentul perfect pentru a introduce acest element în viața celui mic. Siguranța trebuie să primeze și în acest caz, așa că ghidează-te după următoarele întrebări înainte de a face achiziția pentru botez: Scaunul de masă are centură de siguranță cu prindere în trei sau cinci puncte? Este certificat JPMA? Acestea ar trebui să fie principalele lucruri de interes, pentru că ele sunt cele care certifică faptul că scaunul de masă este sigur pentru cel mic. De asemenea, asigură-te că atât șezutul, cât și spătarul sunt prevăzute cu pernuțe, astfel încât copilul să aibă parte de tot confortul în timp ce mănâncă.

3. Idei de cadouri de botez pentru fată

Idei de cadouri de botez pentru fată

Care sunt cele mai bune idei de cadouri botez pentru fete? Indiferent dacă ești părinte, naș sau doar un simplu invitat, există suficiente surse de inspirație pentru un cadou de botez pentru fată de neuitat. Spre exemplu, bijuteriile sunt clasice și întotdeauna o idee potrivită atunci când ești în pană de idei ori vrei să achiziționezi un cadou de botez special, care să rămână ca o amintire frumoasă și peste mulți ani. O brățară din aur cu un mic pandantiv în formă de cruce ar putea fi un mod perfect de a surprinde simbolismul zilei de botez, dar și de a oferi un cadou care va fi prețuit pentru totdeauna.

O altă idee frumoasă de cadou de botez pentru fetiță poate fi un tablou personalizat. Îl poți grava cu numele ei, data nașterii și data de botez. Te poți gândi și la un simbol reprezentativ care să îi poarte noroc. Aceasta este o idee de suflet și un cadou pe care cea mică îl va păstra pentru totdeauna. Poate că unul dintre cele mai de suflet cadouri de botez pentru fetiță pe care le-ai putea lua în calcul dacă încă nu ai început căutările este o păturică personalizată. Personalizarea poate fi făcută cu fotografii cu cea mică, un mesaj sau alte simboluri specifice fetelor. Și acesta este unul dintre acele cadouri pentru botez pentru fată care va fi păstrat ani de zile ca amintire.

Sperăm că acum ai suficiente idei de cadouri pentru botez de fete din care să te poți inspira, astfel încât să îl alegi pe cel mai frumos pentru evenimentul la care urmează să participi.

4. Idei de cadouri de botez pentru băiat

Idei de cadouri de botez pentru băiat

Care este cea mai bună idee de cadou de botez pentru băiat? Contează și în ce stil ai vrea să te încadrezi. Spre exemplu, dacă ești în căutare de cadouri tradiționale, poți lua în considerare un set cadou. Orientează-te către cele în care poți introduce ce elemente crezi tu că sunt mai potrivite pentru această ocazie. O altă idee tradițională de cadou pentru botez pentru băiețel ar putea fi un vas sau o farfuriuță special gravată cu numele copilului și data botezului, de exemplu. Vasul poate fi util atât în timpul slujbei de botez, cât și ca element decorativ în camera copilului după terminarea evenimentului.

Și în cazul băieților poți achiziționa o brățară din aur sau din argint, iar pentru a fi cu adevărat specială optează pentru un model cu o mică plăcuță pe care să poți grava un simbol, data de botez ori numele copilului. Cadouri pentru botez de băiat pot fi și diferite ținute sau papucei, însă trebuie să te gândești că de acestea nu se va putea bucura prea mult timp.

Încearcă să te orientezi către cadouri care pot rămâne amintiri prețioase atât pentru cel mic, cât și pentru părinți. Te poți consulta și cu părinții celui mic dacă vrei să te asiguri că achiziționezi un cadou de botez perfect.

Sperăm că acest articol a venit în întâmpinarea nevoilor tale și că ți-a răspuns la toate întrebările pe care le aveai în privința cadoului ideal pentru un botez în 2022. Fie că alegi jucării pentru cel mic, fie că alegi un marsupiu ergonomic, o saltea interactivă sau un cărucior, care sunt foarte utile și pentru părinți, cu siguranță acum ți-ai conturat în minte ideea cadoului perfect. În cazul în care mai ai nevoie de câteva surse de inspirație, poți consulta catalogul de produse Babymatters.

 

Sursă foto: freepik.com